USA:n ilmastotoimet tarjoavat mahtavia mahdollisuuksia sijoittajille ja yrittäjille

Ilmastonmuutokseen liittyvät ratkaisut tarjoavat ehkä suurimmat mahdollisuudet yrityksille ja sijoittajille tämän vuosikymmenen aikana. Kyse ei ole pelkästään uusiutuvasta energiasta; mahdollisuuksia on lukuisilla aloilla aina esimerkiksi maataloudesta ja kaivostoiminnasta tietotekniikkaan sekä palvelualaan.

Suurten lukujen käsittely voi olla vaikeaa, koska ihmismielen on usein vaikea hahmottaa niitä: Kun esimerkiksi omien raha-asioiden ymmärtämisen ollessa helppoa, valtion budjetin, sen talousohjelmien (tai sen, minkä verran on käytetty pandemiasta toipumiseen) tai yrityksen arvon ymmärtäminen on vaikeampaa. Muutama viikko sitten Apple saavutti 3 biljoonan dollarin arvon (se on 3 ja perään tulee 12 nollaa). Näin suuria lukuja on vaikea hahmottaa, joten ihmiset taipuvat aliarvioimaan niiden suuruutta. Jos laskisit yhdestä alkaen (ottamalla jokaisen luvun kertomiseen sekunnin), menisi yli 16 minuuttia saavuttaa tuhat, yli 11 päivää saavuttaa miljoona, lähes 32 vuotta saavuttaa miljardi ja noin 31 700 vuotta saavuttaa biljoona.

Haasteen Laajuus = Mahdollisuuden Laajuus

Ilmastonmuutos on nykyään jatkuvasti esillä, mutta monet eivät tunnista muutoksen laajuutta, joka on käynnissä. Arvioiden mukaan ihmisen toiminnan seurauksena ilmakehään päätyi 2,48 biljoonaa tonnia kasvihuonekaasuja vuosien 1850 ja 2018 välillä, mihin lisätään nykyään noin 42 miljardia tonnia vuosittain. Mutta jotta maailma onnistuisi rajoittamaan ilmaston lämpenemisen 1,5 celsiusasteeseen, eivät hiilidioksidipäästöt saa ylittää 314 miljardia tonnia (joka nykyisellä tahdilla ylittyisi alle 8 vuodessa, ja siksi ehkä 2 asteen skenaario, joka antaa meille 25 vuoden aikakehyksen, on saavutettavampi tavoite).

Mahdollisuuksia torjua ilmastonmuutosta ajavat eteenpäin niin liiketoimintamahdollisuudet, teknologian kehitys kuin poliittiset päätöksetkin.

Taloudellisesti elinkelpoisia ratkaisuja ilmasto-ongelmien ratkaisemiseksi on valtavasti. Uusiutuvat energiamuodot kuuluvat niistä eniten esillä oleviin. International Renewable Energy Agencyn (IREA) arvion mukaan maailmanlaajuisten energiamuutostavoitteiden saavuttaminen vaatisi 22,5 biljoonan dollarin uusia investointeja vuoteen 2050 mennessä. Se tarkoittaa nykyisen noin 310 miljardin dollarin vuotuisen tason nostamista 660 miljardiin dollariin vuosittain seuraavaksi 30 vuodeksi.

Uusiutuvat polttoaineet ovat toinen nouseva ala. Maatalouden, maidontuotannon ja uusiutuvan polttoainealan välille on syntymässä yhä voimakkaampia yhteyksiä. Odottaisin, että tämä vuosikymmen näkee siirtymisen ”ruoka tai polttoaine” -ajattelusta ”ruoka ja polttoaine” -ajatteluun.

Luontoon liittyvät ilmastonmuutoksen torjuntaratkaisut, jotka pyrkivät rakentamaan terveitä ekosysteemejä, voisivat auttaa sitomaan arviolta 7 miljardia tonnia hiilidioksidia vuodessa, ja niiden ympärillä on kasvavaa momentumia erityisesti päästökaupan kehittyessä. Lisäksi on nousevia ratkaisuja, kuten hiilidioksidin talteenotto ja varastointi suoraan ilmasta tai keinotekoisesti fotosynteesin avulla jne. Näihin ratkaisuihin sijoittaminen ja niiden kehittäminen edistävät omaisuuden ja vaurauden luomista sekä taloudellista toimintaa lähes joka elämän osa-alueella.

Ilmastonmuutoksen torjunnan haasteet ja mahdollisuudet voidaan tiivistää taloudellisilla mittareilla seuraavasti: Kasvata maailmanlaajuista bruttokansantuotetta 84,7 biljoonasta dollarista vuonna 2020 ennustettuun 205 biljoonaan dollariin vuoteen 2050 mennessä, samalla kun kulutetaan sama määrä fossiilisia polttoaineita (hiili, öljy ja maakaasu) kuin maailma teki vuonna 1970 (jolloin maailmanlaajuinen BKT oli vain 18 biljoonaa dollaria).

Aika siirtyä sanoista tekoihin

Vuoden 2021 jälkipuoliskolla tehtiin useita julistuksia, joista monet julkistettiin Yhdistyneiden kansakuntien ilmastonmuutoskonferenssin (COP26) sivutapahtumissa Glasgow’ssa. Historiallisesti ilmastonmuutoksen torjumisen liiketoimintamahdollisuudet ovat olleet paljon esillä, mutta nyt elämme aikaa, jolloin liiketoiminta on todella kasvamassa suuriin mittoihin.

Yli 450 yrityksen sijoittajat ympäri maailmaa sitoutuivat investoimaan 130 biljoonaa dollaria huomisen talouden rakentamiseen. Yli 2 400 yritystä osallistuu Science Based Targets -aloitteeseen, joka keskittyy päästöjen vähentämiseen. Yli 500 tahoa taas on allekirjoittanut Carbon Neutral Now -sitoumuksen ja yhä suurempi määrä erilaisia bisnesmaailman toimijoita liittyy mukaan vastaaviin toimiin.

Liiketoiminta ja sijoitukset laajenevat nopeasti seuraavilla aloilla:

  • Energianlähteitä vaihdetaan uusiutuvaan sähköön ja puhtaisiin polttoaineisiin
  • Teknologiaa ja digitaalisuutta hyödynnetään energian varastoinnissa ja siirtämisessä
  • Kuluttajia sitoutetaan kestävämpiin tuotteisiin ja brändeihin
  • Luonnon arvo ymmärretään paremmin ja siihen paneudutaan voimakkaammin
  • Kestävää siirtymää tukevia palveluita tulee yhä lisää
  • Kestävyydestä tulee keskeinen osa menestyksekästä liiketoimintaa

Kaikkia yllä mainittuja mahdollisuuksia yhdistävä tekijä on, että ne liittyvät jatkuvaan kasvuun ja omaisuuden luomiseen sekä parempaan riskienhallintaan. Siksi ilmastonmuutoksen ratkaiseminen on tullut kiinnostavaksi sijoittajille ja yrityksille, koska se mahdollistaa itsensä säilyttämisen ja kasvun. Tällä vuosikymmenellä odotetaan ilmastonmuutoksen uudelleenmuokkaavan maailmanlaajuisia talousjärjestelmiä.

Ota yhteyttä

simo.lahtinen@capteeni.com
+1 641 451 1906

Lähde: Forbes

Jaa:

Legal Disclaimer

The content on our website is only meant to provide general information and is not legal advice. We make our best efforts to make sure the information is accurate, but we cannot guarantee it. Do not rely on the content as legal advice. For assistance with legal problems or for a legal inquiry please contact your attorney.