Amerikan pikaruokamarkkina murroksessa

Onko pikaruoka muuttumassa luksukseksi?

Kyllä, sanoo neljä viidesosaa amerikkalaisista uudessa kyselytutkimuksessa, joka koskee pikaruoan hintojen nousua.

Pikaruokien hinnat ovat nousseet 4,8 % viime vuodesta ja jopa 47 % vuodesta 2014, kertoo Yhdysvaltain työtilastovirasto.

LendingTree -verkkosivusto on tehnyt uuden kyselytutkimuksen, johon osallistui yli 2 000 kuluttajaa, ja monien vastaajien mukaan ravintolalaskut ovat nousseet kivuliaalle tasolla. Kysely havaitsi muun muassa:

  • 78 % kuluttajista sanoi, että he pitävät pikaruokaa luksuksena sen hinnan vuoksi;
  • 62 % sanoi syövänsä vähemmän pikaruokaa hintojen nousun takia;
  • 65 % sanoi järkyttyneensä pikaruokalaskusta viimeisen kuuden kuukauden aikana;
  • ja 75 % sanoi, että on halvempaa syödä kotona.

LendingTreen kysely, joka toteutettiin huhtikuussa, julkaistiin 20. toukokuuta.

“Sukupolvien ajan amerikkalaiset perheet ovat pitäneet pikaruokaa suhteellisen halpana ja edullisena vaihtoehtona iltoina, jolloin ei haluta laittaa ruokaa töiden jälkeen tai kun ollaan tuomassa lapsia kotiin jalkapalloharjoituksista”, sanoi Matt Schulz, LendingTreen pääluottoanalyytikko.

Kokkaa itse, jos haluat syödä halvalla

Mielipiteet muuttuvat hintojen noustessa. Kun LendingTreen kyselyssä kysyttiin kuluttajilta heidän tavallista valintaansa helpoksi ja edulliseksi ateriaksi, 56 % valitsi “ruoan valmistamisen kotona”. Vain 28 % valitsi pikaruoan.

Pikaruokien hintojen nousu innoitti USA TODAYn tekemän analyysin viiden johtavan hampurilaisketjun ateriahintojen noususta. Raportti paljasti, että Big Mac -aterian hinta on nyt lähes 15 dollaria Seattlessa. Analyysi seurasi hintojen nousua yleisesti, ja korkeimmaksi nousi 20 dollaria aterialta Five Guysissa.

Aiemmin tänä vuonna Five Guysin kuitti, joka oli yhteensä 24,10 dollaria yhdestä ateriasta, nousi viraaliksi ja synnytti kiivaan keskustelun pikaruokien karkaavista hinnoista.

“Se on niin turhauttavaa, koska se on vastoin odotuksiamme ja sitä, mistä olemme oppineet pitämään pikaruokien suhteen, nimittäin niiden edullisuutta,” sanoi Kimberly Palmer, NerdWalletin henkilökohtaisen talouden asiantuntija.

Hintashokin lisäksi hiljattain levisi huhuja, että Wendy’s ja muut ketjut kokeilisivat “huippuhinnoittelua”, eli tekniikkaa, jossa asiakkailta peritään enemmän ruuhka-aikoina.

Wendy’s on vakuuttanut asiakkailleen, ettei heillä ole huippuhinnoittelusuunnitelmia. Siitä huolimatta LendingTreen kyselyssä 78 % amerikkalaisista kertoi olevansa huolissaan huippuhinnoittelusta.

“On sellainen käsitys tai tunne, että jotkut yritykset nostavat hintoja enemmän kuin on tarpeen inflaation vuoksi,” sanoi Schulz.

Pikaruokien hintashokki: Asiakkaat saattavat vetäytyä drive-thru-jonoista

Pikaruoka-alan tiedot viittaavat siihen, että asiakkaat saattavat vetäytyä drive-thru-jonoista.

Useat pikaruokaketjut, kuten McDonald’s ja Wendy’s, ovat raportoineet liiketoiminnan laskusta viimeisellä vuosineljänneksellä, “koska pienituloiset asiakkaat ovat vähentäneet kulutustaan,” kertoo alan lehti Restaurant Dive.

Vastauksena tähän “monet toimijat suunnittelevat tänä vuonna edullisia tarjouksia houkutellakseen asiakkaita takaisin,” raportti kertoo.

Burger King on julkaissut toukokuussa joukon tarjouksia ja alennuksia kanta-asiakasohjelmansa jäsenille, osana useita kampanjoita, jotka liittyvät löyhästi 28.5 vietettävään kansalliseen hampurilaispäivään. Wendy’s lanseerasi äskettäin yhden sentin juustohampurilaisen. McDonald’s suunnittelee tiettävästi sarjaa viiden dollarin ateriatarjouksia.

“McDonald’s, Wendy’s, Burger King ja Jack in the Box valmistelevat kaikki kesäksi edullisia aterioita yrittääkseen saada asiakkaat palaamaan,” kertoo toinen alan lehti Restaurant Business.

Jos sinua kiinnostaa pikaruoan Amerikan valloitus, ota yhteyttä:
simo.lahtinen@capteeni.com
+1 641 451 1906

Lähde: USA Today

Jaa:

Legal Disclaimer

The content on our website is only meant to provide general information and is not legal advice. We make our best efforts to make sure the information is accurate, but we cannot guarantee it. Do not rely on the content as legal advice. For assistance with legal problems or for a legal inquiry please contact your attorney.