- ”Näemme että toipumiseen on selvä polku”, Hyatt Hotelsin toimitusjohtaja Mark Hoplamazian sanoo CNBC:lle.
- Hoplamazian kertoo nähneensä matkailualan työllisyyslukujen nousseen viime vuoden huhtikuun 22% aallonpohjasta lähes 50 prosenttiin helmikuussa.
- Hän uskoo alan toipuvan täysin kunhan koronarokotteita tulee tarpeeksi saataville.
Hyatt Hotelsin toimitusjohtaja Mark Hoplamazian sanoi torstaina 11.3 CNBC:lle olevansa hyvin optimistinen hotellialan toipumisen suhteen, kunhan vapaa-ajan matkailu tulee taas helpommaksi rokotteiden myötä.
”Vaikka vielä seuraavina kuukausina hotellivaraukset ovat vastatuulessa, yhä useammat uskaltavat lähteä taas matkailemaan”, Hoplamazian sanoi eräässä haastattelussa.
”Näemme, että edessä on selvä polku elpymiselle”, hän sanoi, ”Uskon, että ala tulee toipumaan täysin”
Hotelliala koki katastrofin, kun vuonna 2020 sekä vapaa-ajan- että työmatkailut romahtivat samanaikaisesti kansainvälisten matkustusrajoitusten kanssa koronaviruksen hillitsemiseksi.
Uusien hotellivarausten määrä on kasvanut tasaisesti vuoden alusta lähtien ja hotellialan työllisyys on noussut huhtikuun 22% aallonpohjasta jo lähes 50 prosenttiin helmikuussa.
Chicagossa sijaitseva Hyatt on huomannut, että monet uusista varauksista ovat kevätlomailua varten esimerkiksi Meksikoon tai Karibialle. Bisnes- sekä kokousmajoitukset näyttävät myös elpyvän ja monet tekevät varauksia jo tämän vuoden joululomakaudeksi.
”Luulen, että huhut suurten konferenssien sekä tapaamisten katoamisesta ovat liioiteltuja ja nythän tehdään jo varauksia kolmannelle sekä neljännelle vuoisneljännekselle”, Hoplamazian sanoi, ”Uskon että tämä jatkuu”
Vaikka kotimaanmatkailu on piristymässä, ulkomaisista turisteista riippuvaiset matkailuyritykset tulevat olemaan tänäkin vuonna tiukoilla.
Matkailusektori on yksi talouden osa-alueista, johon koronapandemia on iskenyt rajuimmin. Vuodesta 2006 asti Hyatt Hotelsia johtanut Hoplamazian sanoo viime vuoden olleen huonoin vuosi liiketoimille mitä hän on ikinä nähnyt ja lisää kuinka raskasta työntekijöiden irtisanominen oli henkisesti. Yhtiö antoi potkut ympäri maailman 1300 työntekijälle yksin viime toukokuussa.
Hotellit ovat palkanneet työntekijöitä talouden laskusuhdanteen alusta lähtien, mutta viime kuinen työviraston raportti osoittaa, että työllisten määrä on 3,5 miljoonaa vähemmän kuin ennen pandemiaa. Sektorin työttömyysaste on nyt 13,5%, mikä tarkoittaa mukavaa laskua tammikuun 15,9% lukemista.
Hoplamazian sanoo, että työpaikkojen paluu tulee viemään oman aikansa. Kun hotellialan liikevaihdon kasvu mitattiin vuonna 2019 kymmenissä prosenteissa, romahti ala viime vuonna 58,8 prosentilla 2,07 miljardin dollarin liikevaihtoon. Vuoden toisella neljänneksellä lasku oli jopa 80%.
Hyatt Hotelsiin kuuluu yli 975 kiinteistöä lähes 70 maassa mukaan lukien Hyatt Regency sekä Miraval.
”Olemme kulkeneet pitkän matkan ja on myös totta, että matkaa on myös paljon edessä”, Hoplamazian sanoo.
Hyatt Hotelsin osake nousi 1,65% lähelle 86,25 dollaria torstaina 11.3. Osakkeen arvo on yli 16 prosenttia vuodentakaista enemmän sijoittaen tankatessa syklisiä osakkeita odottaen vahvaa toipumista koronan aiheuttamasta laskusuhdanteesta.
Lähde: CNBC
Jaa: