Maat joissa sosiaalinen media on tukahdutettu

Vuoden 2015 jälkeen kaikkiaan 62 maailman maata on estänyt tai rajoittanut pääsyä sosiaaliseen mediaan. Verkkoturvallisuus- ja yksityisyysalalla toimiva yritys Surfshark pääsi tähän tulokseen 185 maan tutkimuksessaan. Tällä hetkellä vain noin 3% tarkastelluista maista rajoittaa kansalaistensa pääsyä sosiaaliseen mediaan ja ne kaikki ovat Aasiassa. Kiinassa, Pohjois-Koreassa, Iranissa ja Turkmenistanissa kieltolistalla on lähinnä ulkomaisia mediayhtiöitä, kuten Twitter ja Facebook. Huomionarvoista on se, että Kiinassa on aivan oma sosiaalisen median ja viestinnän sovellusten ekosysteeminsä. Qatar sekä Arabiemiraatit taas rajoittavat nettipuheluita IP-puhe-tekniikalla.

Analyytikkojen mukaan rajoitukset ovat tyypillisiä epädemokraattisille hallinnoille. Niinpä erityisesti Afrikan ja Aasian maat ovat tehneet viiden kuluneen vuoden aikana rajoituksia sosiaaliseen mediaan. Useimmiten rajoitukset ovat kuitenkin olleet väliaikaisia. Tuoreimpiin sensurointitapauksiin kuuluvat viime vuonna Kuuban somekiellot Havannan protestien aikaan 30. marraskuuta sekä Azerbaidzanin rajoitukset Vuoristo-Karabahin konfliktin aikaan syyskuussa.

Mitkä maat rajoittavat sosiaalista mediaa
Maat joissa on vuoden 2015 jälkeen rajoitettu pääsyä sosiaaliseen mediaan
Rajoitettu aikaisemmin
Ei todisteita rajoittamisesta
Rajoittaa tällä hetkellä
Rajoittaa tällä hetkellä IP-puhetta*

200121-1

*Vaikuttaa viestintäsovelluksiin kuten WhatsAppiin, Skypeen ja Telegramiin (tilanne marraskuussa 2020)

Lähde: Statista

Jaa:

Legal Disclaimer

The content on our website is only meant to provide general information and is not legal advice. We make our best efforts to make sure the information is accurate, but we cannot guarantee it. Do not rely on the content as legal advice. For assistance with legal problems or for a legal inquiry please contact your attorney.