Jos harjoitat vähittäiskauppaa, olet luultavasti viimeisen vuoden aikana kuullut toistuvasti kaksi sanaa: ”ateriointi” ja ”viihde”. Vaikka nämä ovat selvästi muotitermejä, ne eivät ole samassa sarjassa kaikkein kamalimpien muotisanojen kanssa.
Totuus on, että erilaisia ruoka- ja viihdevaihtoehtoja kehitetään aktiivisesti koko vähittäiskauppa-alalla. Uudet ruokakonseptit ovat kauppakeskusten kiinnostavin kehitystrendi, minkä huomioiminen on erityisen tärkeää, koska amerikkalaiset käyttävät nykyään enemmän rahaa ateriointiin kuin elintarvikkeisiin.
Kreikkalaisen Agoran ajoista alkaen ostoskeskukset ovat olleet paikallisten alueiden sosiaalisia keskustoja. Ruoka on aina ollut tärkeä osa ostoskeskuksia, ja nykyään kun yhä useammat myyntikanavat kehittävät tavaroiden myyntiä, ostoskeskusten olisi viisasta keskittyä enemmän itse kokemukseen ja asiakkaiden viihtymiseen.
Jones Lang LaSallen julkaiseman tutkimuksen mukaan ostajat, jotka syövät ostosten lomassa, käyttävät 35 minuuttia ja 12% enemmän rahaa kuin ne, jotka eivät syö. Se on paljon rahaa, kun ostajia on tuhansia. Niille, jotka haluavat päästä osille tästä kehityksestä, tutkimus esitti viisi kuluttajuuden megatrendiä, jotka vaikuttavat ravintola- ja vähittäiskauppa-alaan.
1. Kokemustalous
Minulla oli tapana keräillä baseballkortteja. Tänä päivänä ei enää kerätä tavaroita, vaan ennemminkin kokemuksia. Nämä kokemukset voivat vaihdella lumoavista matkoista yksinkertaiseen iltaan uudessa ravintolassa ystävien tai perheen kanssa.
Yhdysvalloissa kokemuksiin kuluttaminen on kasvanut 70% verrattuna 30 vuotta sitten vallinneeseen tilanteeseen — miltei 80% vuosituhannen vaihteessa syntyneistä käyttäisi rahaa mieluummin kokemukseen kuin materiaan. Näin ollen voidaan odottaa, että ruokailu yhdistyy taiteen, pelaamisen, urheilun ja konserttien kanssa virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden avulla.
2. Ketjuton tuotanto
Lähiruoan syönti on yksi aikamme mantra. Lähiruokatorien lukumäärä kasvoi 100% vuodesta 2007 vuoteen 2017, jolloin niitä oli 9,000. Kuluttajat haluavat yleisesti tietää tuotteiden alkuperän ja tämä koskee erityisesti elintarvikkeita. Kestävä kulutus, pienyritysten suosiminen ja tuotannon lähteille pääseminen ovat tärkeimpiä trendejä, jotka seuraavat yhteisöllisyyden ja luonnonsuojelun ideologiasta. Olipa kyse lähiruokatorista, ”tilalta pöytään” -ravintolasta tai ruokaosuuskunnasta, voit odottaa, että kestävä kehitys ja kestävät hankinnat ovat jotenkin mukana tuotantoketjussa.
3. Parempaa bisnestä
Tiedämme, että kuluttajat ovat yhä enemmän tietoisia kulutuksensa haitallisista vaikutuksista maapalloon ja yhteiskuntaan. Karkeasti ottaen yksi kolmannes ihmisille tuotetusta ruuasta menee hukkaan. Sen seurauksena sekä hallitukset, yritykset että kuluttajat haluavat muutosta siihen, kuinka käytämme ja hoidamme ruokaresurssejamme.
Enemmän ja enemmän kuluttajat haluavat käyttää tuotemerkkejä, joilla on sosiaalisia ja ympäristöön liittyviä arvoja. 62% kuluttajista sanoo suosivansa tuotemerkkejä, jotka auttavat muuttamaan maailmaa. Pyrkimys vähentää ruoka-alan jätteiden haittavaikutuksia tulee jatkossakin olemaan hyvä bisnesidea ja tarjoamaan voittoja niille, jotka siinä menestyvät.
4. Sosiaalinen media
Sosiaalisen median ansiosta jokainen voi ryhtyä ruokakriitikoksi kännykällään. Blogeissa ei enää kirjoiteta vain muodista, vaan se mitä syöt tai missä syöt, on tullut tärkeäksi osaksi itseilmaisua. Ihmiset keräilevät Michelin-tähtiruokakokemuksia kuin baseballkortteja. Tulevaisuudessa ravintolat markkinoivat itseään yhä enemmän sosiaalisessa mediassa, ja kokit tarjoilevat Instagramissa esittelemiään aterioita.
5. Helppous
Läpi historian keksijät ovat pyrkineet tekemään elämästämme mukavampaa. Keksinnöt ovat aina muuttaneet odotuksiamme, ja sama pätee ruokateollisuuteen. Ateriankuljetuspalvelumarkkinoiden odotetaan kasvavan 15% vuodessa vuoteen 2020 asti. Voidaan olettaa, että helppo kuljetus, lyhytaikainen pysäköinti ja erityiset ruokalistat kuljetusta varten tulevat yleistymään sinunkin lempiruokapaikoissasi todella pian.
Yksi trendi, jota ei vielä mainittu ja joka on vielä kehitysvaiheessa, on iso data. Ostoskeskusten omistajat pyrkivät hyödyntämään dataa samalla tavoin kuin nettikauppiaat jo tekevät. Kuten kaikessa vähittäiskaupassa, kuluttajan parempi ymmärtäminen on avain menestykseen myös ruokapalvelualalla.
Lähde: US Today
[su_button url=”https://www.capteeni.com/2018/09/16/amerikan-25-kalleinta-kaupunkia/” style=”flat” background=”#648FB8″ size=”4″ radius=”0″ title=”Lue seuraava artikkeli”]Amerikan 25 kalleinta kaupunkia…[/su_button]
Jaa: