Me nuoret ja nuoret aikuiset olemme lakanneet rakastamasta Facebookia täsmälleen samasta syystä, miksi ensitapaamisella ihastuimme siihen. Sen johdosta, että se on anteeksiantamattomasti kaikkialla.
Kuten monet muut sosiaaliset verkostot, Facebookin lisääntynyt läpinäkyvyys on pakottanut meidät pohtimaan uusia kysymksiä. Mitä tarkoittaa olemassaolo näytöllä – ja olemassaolo oikeassa elämässä.
Meillä on mahdollisuus kertoa sadoille Facebook-kavereillemme minuutti minuutilta päivityksiä elämästämme: tehdä statuspäivityksiä ja seinäjulkaisuja tai esitellä tyylikkäitä kuvia. Tämä oli ennen sosiaalisesti hyväksyttävää ja uudella tavalla hauskaa, mutta nykyään se voi olla harkitsematon riski opettajien, työnantajien ja erityisesti vanhempien läsnäolon takia. Sosiaalisen median teoilla on seuraamuksia.
Samalla kun Facebookin markkinointi ja käyttö on laajentunut vanhempiin ikäluokkiin, sen imago nuorten ykkös-somena on mennyttä.
Nykyisin se nähdään lähinnä jo eräänlaisena perusverkkona, mikä antaa kenelle tahansa mahdollisuuden lähestyä ketä tahansa, oli sitten kyseessä vanha työkaveri tai se jo melkein unohdettu lukioajan ihastus. Sitä ei kuitenkaan enää käytetä päivittäin eikä jatkuvasti.
Kyse ei ole Facebookin nuorten käyttäjien vähenemisestä. Pew Researchin kysely osoittaa, että 87 prosenttia 18-29 vuotiaista käyttää edelleen Facebookia. Mutta toimintatavat ovat muuttuneet.
Milleanials-sukupolvi julkaisee nykään vähemmän ja myös vähemmän tyhjänpäiväisiä asioita. Ehkä koska olemme vanhempia ja varttuneempia, mutta ehkä myös siksi, että nykyään niin monella on mahdollisuus nähdä, mitä julkaisemme elämästämme. Tämä on pakottanut meidät luomaan ns. julkisen persoonan, mikä valitettavasti tarkoittaa myös sitä, että jakamamme tieto on todennäköisesti melko valikoitua eikä välttämättä enää aitoa.
Olemme kaikki photoshopattuja nykyään
Sillä aikaa Instagram, missä monet ystävistämme ovat, on antanut meille mahdollisuuden editoida ja manipuloida kuvia verkostoomme niin, että ne ovat visuaalisesti lähempänä täydellisyyttä – ja epärealismia – kuin koskaan ennen. Instagramissa, toisin kuin Facebookissa, ei vielä ole läheskään kaikki tädit ja mummut…
Instagram-tähti Essena O’Neill nosti esiin median vääristyneen todellisuuskuvan odottamattomalla some-lopetuksellaan hyläten koko median. Hänellä oli 700 000 seuraajaa. O´Neill totesi välineen tehneen hänet onnettomaksi. Hän nimesi kuvansa uudelleen otsikolla “EI OIKEAA ELÄMÄÄ” – ja otti itestään samassa asennossa yli sata kuvaa, “koska yritti saada vatsansa näyttämään hyvältä”…
Täällä voimme olla oma itsemme
Monimuotoisten paineiden ja sosialisaation johdosta online-elämästämme on tullut vaikeampaa. Tarve filtteröimättömälle, mummuttomalle ja tädittömälle suorajakosovellukselle nousi esiin. Snapchat antaa millenials-sukupolven jakaa elämäänsä vain ihmisille keistä he oikeasti välittävät.
Liittyessäsi Snapchatiin saat mahdollisuuden lähettää maksimissaan kymmenen sekunnin “snappeja”, minkä jälkeen ne katoavat.
Facebookin tarjoamat “tykkäykset” tai Instagramin “sydämet” tai sosiaalisen persoonasi luoma maine ei Snapchatissa vaikuta. Snapchat välttää Facebookin ja instagramin ansat antamalla sinulle mahdollisuuden pitää yksityiselämäsi yksityisenä. Se tarjoaa sosiaalisen verkon ilman, että on liian sosiaalinen.
Lähde: CNBC
Jaa: